Egna arrangemang

egna-arrangemangDet finns en represant från varje grupp i Alpina som tillsammans är ansvariga för egna arrangemang.

Ni är själva ansvariga för att se till att någon annan bemannar kiosken om ni inte kan vara på tilldelat/bokat pass. Försök i första hand att byta mellan varandra.

Bemanningsschemat

Ni kan boka in pass via vårt bokningsschema.
Till bokningsschema.

Om ni byter tider så är vi tacksamma om ni meddelar de gruppansvariga.

Praktiska råd till dig som sköter serveringen lördag & söndag 10.30–15.00

  • Nyckel hämtas hos familjen Anna-Karin Lidström Persson, Blåkullevägen 24 (Tomtebo), Umeå, 070-66 55 896. 
  • Ta kontakt senast torsdag innan den helg ni bemannar.
  • Kiosken måste vara bemannad med två föräldrar vid varje tillfälle, och varje förälder tar med sig en plåt med kakor eller ca 40 bullar.

Kom senast kl. 10.00 för att hinna med att göra i ordning inför öppningen

  • När du låser upp ytterdörren låser du först upp övre låset, och därefter det nedre (larmlåset).
  • Lås upp fönsterluckorna och ta in hänglåsen. Nyckeln hänger på en krok till vänster om köksskåpen.
  • Lås upp toaletterna inne i hallen och kolla att de ser fräscha ut. Toalettpapper finns i förrådet.
  • Ställ ut skylten med ”Serveringen öppen” väl synlig. Den står bredvid diskmaskinen i köket.

Att förbereda inför öppning:

  • Koka kaffe – instruktion finns på kaffebryggaren
  • Blanda till våffelmix och vispa grädde. Spara den till söndag om det blir över.
  • Fixa varma mackor: Gör röran av bostongurka, majonnäs och sweet chilisås – smaka av. Man kan göra några utan röra också. Recept finns. Bred varma mackor med smör, röran, skinka, ost på lördag fm och spara i plastfolie. Spara i plastpåse om det blir över, ev frys in på söndag em.
  • Värma korv och ta fram korvbröd ur frysen
  • Ta fram hemmagjorda chokladbollar ur frysen

Förslag på uppdukning:

  • Serveringsbänk; Kakor, kexchoklad, chokladbollar, festis, dricka mm
  • Separat bord intill; Termosar, kaffe-/temuggar, te-/chokladpåsar, bitsocker och mjölk. Även senap, ketchup, sylt och grädde samt bestick.
  • Avdukningsbord och soptunna på ett lämpligt ställe.

Under dagens gång och tips

  • Om något tar slut? Skicka en kurir till Coop och inhandla - Behöver inte vara du själv som är kuriren.
  • Använd Coop-kortet och legitimation som finns i kassaskrinet. Lägg kvittot i skrinet. Ring någon ansvarig vid frågor.
  • Om växeln tar slut, skicka en kurir till Liftstugan för att växla – behöver inte vara du själv som är kuriren – många vill hjälpa till!
  • Servera toast i kaffefilter (små) eller på pappersassiett
  • Håll våffelsmeten i gång och börja grädda så fort du får en beställning. 
  • Håll kaffet i gång
  • Håll alltid korvvattnet hett och lägg i korv eftersom. Tar kort tid, några minuter, att värma korv.
  • Fyll på mjölk till kaffet, finns en glaskaraff
  • Fyll på dricka i kylen eftersom 
  • Håll gärna med kallt vatten i en karaff
  • Saft kan man i regel hinna blanda till då någon beställer ett glas
  • Töm diskvagnen och sortera ut burkar för återvinning
  • Skidgästen är ofta en glad gäst och har förståelse för att vårt utbud inte är väldigt brett och att vi alla arbetar
  • Var flexibel med prissättningen. En trasig korv kan säljas om kunden önskar – men till ett lägre pris. Du ansvarar.

Betalning

Ta betalt i kontanter, alternativt via Swisch på nr 123 457 2319.
Om kunden swischar så måste denna skriva Fika på betalningen som Meddelande. Be personen visa upp att betalningen är skickad.

Efter stängning

  • Städa lokalen och torka av golven om så behövs. Städutrustning finns i städskrubb.
  • Om du står på en lördag så sparar du varor i kylen, t ex överbliven våffelsmet, vispgrädde mm. Om du står på en söndag så får du slänga överbliven smet o dy. Du kan du frysa in korvar, bröd mm.
  • Lås fönsterluckor och alla dörrar. Lås sedan övre låset och därefter det nedre (larmlåset).
  • Ta ut soporna till soptunnan framför stugan eller i blå container.
  • Återlämna nyckel till familjen Anna-Karin Lidström Persson, Blåkullevägen 24 (Tomtebo), Umeå, 070-66 55 896.
  • Alternativt till den familj som är säljer fika dagen efter, dvs söndag. Se bemanningsschema (Länk) här eller i mail.

Dagskassa

  • Kassaskrinet finns i förrådet och där finns också en kassabok i vilken du skriver in namn och dagskassan. Det finns även förkläde med UHSK-logga. 
  • Sätt in dagskassan från serveringen på: Konto i Swedbank, Clearingnr: 8420-2  Kontonummer: 513 151 686-5 eller Bankgiro: 606-8886. Eller Swischa till 123 457 2319
  • VIKTIGT att ni märker med Fikastuga + efternamnet på den som satt in pengarna + datum då ni arbetade (ex ”Fikastuga, Svensson 160110”)
  • Skicka ett mail med rubriken ”Egna arr” och tala om vilken summa du satt in till nedanstående: anna-karin.lidstrom-persson@umu.se

Har du synpunkter på något - låt oss få veta det!

Lycka till med serveringen och tack för din insats i UHSK!

Gruppansvariga

Grupp 2 Anna-Karin Lidström Persson
anna-karin.lidstrom-persson@umu.se
070-66 55 896

Grupp 1: Lena Nordling
lena.nordling@live.com
070- 588 37 05

Grupp 2: Martina Bodén
martinadoden71@gmail.com
070 - 325 95 10

Grupp 2: Genya Malinina,
gmalinina@hotmail.com
073 - 930 15 45

Print Email